Ефектът на твоя глас!

Чувал ли си за Ефектът на пеперудата? Ако една пеперуда размаха крилца в Китай, това може да предизвика торнадо в Америка или другаде по света! Това може да стане и с гласуването – ако всеки колебаещ се, дали да гласува, даде своя вот – то ефектът може да помете като торнадо политическата система на статукво-лицемерието!

Изпробвай „Ефектът на Суверена“! Гласувай!

Бързо, лесно, честно!
Да гласуваш за 60 секунди!

Има хора, които с машината гласуват за под 35 секунди, а средното време за гласуване на един избирател (от влизането му в секцията до пускане на изрезката) е 1 минута и 20 секунди! С 1-2 отделени минути в изборния ден, ти можеш да спреш още 30 години хаотичен преход и разруха!

Източник: Централна избирателна комисия

Машинното гласуване стъпка по стъпка

1 стъпка

Член на СИК ви подава картата за гласуване

2 стъпка

Поставяте картата в процепа на машината с чипа нагоре

3 стъпка

Екранът започва да зарежда и се показва интегралната бюлетина

4 стъпка

С бутона 'Следващ' може да отидете на втора страница, ако вашият избор е по-назад в бюлетината. Ако се налага, с бутона 'Предишен' се връщате обратно на първа страница

5 стъпка

Избирате като натиснете квадратчето или името на партията, коалицията, независимия кандидат или 'не подкрепям никого', върху екрана в лявата му част. В дясната му част - от кръгчетата избирате преференция

6 стъпка

Щом маркирате избора си, натиснете бутона 'Преглед', за да направите последна проверка

7 стъпка

Ако има грешка, натиснете бутон 'Промени избора', а ако всичко е наред – бутон 'Гласувай'

8 стъпка

Машината изкарва разписката, която вие взимате, сгъвате и пускате в кутията за разписки

9 стъпка

Връщате картата на комисията, взимате личната си карта и излизате от секцията

Готово! Вие изпълнихте гражданския си дълг, като упражнихте правото си на глас бързо и лесно!​

Защо помагат машините?

Чрез гласуване с машина не може да има невалидна бюлетина, тоест имаш сигурността, че твоят глас ще бъде отчетен такъв, какъвто си го подал.

Машинното гласуване доказа, че намалява до минимум невалидните бюлетини, което е важно за едни честни и обективни избори.

Всеизвестен факт е, че на изборите на 4 април 2021г. са отчетени 86 527 недействителни бюлетини. През 2017г. невалидните бюлетини бяха 169 000, а през 2014г. - 218 125. Назад в годините е имало и още по-фрапиращи числа!

Машините са единственият начин, да се спре с порочната практика да се повреждат умишлено бюлетините и така да се направят невалидни при броенето им, от злонамерени членове на СИК /Секционната избирателна комисия/.

Въпреки опасенията, че най-възрастните и по-слабо образованите избиратели няма да се справят с машините, се видя, че това са само внушения и пропаганда за обръщане на общественото мнение.

Машините спестиха време и човешки ресурс, но най-вече нерви, както на членовете на СИК, така и на РИК и ЦИК.

Кого подкрепям с “Не подкрепям никого”?

Има една популярна фраза, че който играе – печели!
Така е и при изборите - ако си пас и пуснеш „Не подкрепям никого“ какво печелиш?

Гласувалите с “не подкрепям никого” не влизат в бройката гласове за партиите и де факто отиват в кошчето. Партиите и коалициите си разпределят гласовете подадени за тях и така формират броят народни представители. Ако гласуваш с “не подкрепям никого”, реално подкрепяш статуквото!

Да не подкрепиш никого е почти като да не гласуваш, защото твърдите ядра на партиите на Статуквото нямат твоите колебания. Техните избиратели знаят точно за кого, за какво и за колко ще гласуват…

С „Не подкрепям никого“ всъщност подкрепяш тях и със сигурност – Ти губиш!

Твоят глас може да надцака един купен глас за Статуквото!

Играй и спечели бъдеще!