Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Павела Митова се срещнаха със сънародниците ни в Перуджа, Италия

Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Павела Митова се срещнаха със сънародниците ни в Перуджа, Италия

Народните представители от „Има Такъв Народ“ – Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Павела Митова, проведоха среща с българската общност в Перуджа, Италия.

На събитието състояло се в събота (18 ноември), нашите сънародници дискутираха с гостите си актуални политически теми, като отпадането на дерогацията на руския петрол за България. Представителите на ИТН споделиха, че това, което се случва около споровете за дерогацията, е по-скоро битка между два олигархични кръга. Един – на ПП-ДБ, и втори – на ГЕРБ и ДПС. А цялото политическо говорене по темата реално прикрива техните финансови интереси и не е свързано с грижа за хората.

Основна обсъдена тема бе начинът на работа на т.нар. Сглобка и пълната безпринципност на Некоалицията.

Сънародниците ни в Перуджа изразиха опасенията си от предстоящата либерализация на електрическата енергия за домакинствата в България, най-вече заради техните роднини в родината ни. Те споделиха и припомниха големите проблеми, които са имали, когато това е било направено в Италия.

На срещата присъства почетният консул на България – г-н Антонио Кашанели, както и представители от Общинския съвет на Перуджа. Нашите сънародници споделиха за проблемите, които има българското училище там. Затова в неделя представителите на ИТН посетиха един учебен час в българското училище и се запознаха с конкретните нужди както на учителите, така и на учениците.

***
„Има Такъв Народ“ ще продължава да се интересува и да взема присърце проблемите на сънародниците ни, както у нас, така и по света, за да търси начини за разрешаването им, чрез дългосрочни визии и конкретни политики.
Защото България е там, където има дори и един българин!

Сподели: