Членове на „Има такъв народ“ отбелязаха Световния ден на кръводарителя

Членове на „Има такъв народ“ отбелязаха Световния ден на кръводарителя

Във връзка с честването на Световния ден на кръводарителя членове на „Има Такъв Народ“ дариха кръв.

Ганка Миладинова, Николай Бендурски, Красимир Маринов от софийската структура отбелязаха, че е важно да се дава пример и колкото се може повече хора да бъдат съпричастни и да даряват кръв редовно, а не само на този ден. Защото всяка една капка е ценна, и е живот за някого.

Членовете и съмишлениците на „Има такъв народ“ в други градове също дават редовен пример като кръводаряват. Областният координатор на ИТН-Бургас – Тодор Иванов, дори получи специална грамота от Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас.

„Днес, ние от „Има Такъв Народ“, помогнахме, може би, за спасяването на 15 български бебета, както казаха медиците от клиниката. Или поне нашата кръв може да помогне на толкова, с нужда от кръвопреливане.
Както е известно, дарената кръв се възстановява в човешкото тяло за 24 до 48 часа след кръводаряването, като количество. А като качество – до две седмици. Кръводаряването е полезно също и за дарителя, тъй като дава възможност на кръвта да се обновява.“.


Световният ден на кръводарителя се отбелязва всяка година на 14 юни, като предоставя специална възможност да се отдаде почит и да се благодари на доброволните кръводарители по света. Основна цел е и да се привлече вниманието на обществеността към една от най-значимите дейности – осигуряване за нуждаещите се болни хора на достатъчни количества безопасна кръв.

В България всеки ден около 600 души се нуждаят от кръвопреливане.

Бъдете съпричастни!
Подкрепете живота!
Дарявайте редовно!
Има такива каузи!

Сподели: