ИТН вече е част от групата на Европейските консерватори и реформисти

ИТН вече е част от групата на Европейските консерватори и реформисти

На 19.06.2024г. новоизбраният български представител от партия „Има такъв народ“ – Ивайло Вълчев – стана част от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европейския парламент.
Вълчев бе приет единодушно от всички членове на групата на ежеседмичното заседание на ЕКР.

С това партия „Има такъв народ“ става част от най-значимата национално-консервативна група в Европейския парламент, която ще бъде незаобиколим фактор в предстоящия мандат на Европейския парламент.

Съпредседателят на групата на ЕКР – Никола Прокачини, от управляващата в Италия партия „Италиански братя“, приветства Вълчев и му пожела успех. Редица от членовете на групата изразиха своето задоволство, че България ще продължи да има свой представител в ЕКР.

„Предизборният лозунг на ИТН неслучайно беше – Да върнем здравия разум! Със своята дейност в Европарламента и за каузите на ЕКР, смятам да затвърдя това политическо послание. Ще се боря за Една Европа, която добре познава своите християнски корени. Европа, която пази своите граници. Съюз, чиито политики да доведат със себе си икономически просперитет, а не зелени утопии.“, заяви Вълчев и подчерта, че тези му виждания ще рефлектират в изключително отговорната му работа в Европейския парламент.

Сподели: