Ивайло Вълчев стана част от бюрото на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европейския парламент

Ивайло Вълчев стана част от бюрото на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европейския парламент

Българският представител в групата на ЕКР в Европейския парламент – Ивайло Вълчев (от ИТН) – бе избран за член на бюрото на Европейските консерватори и реформисти. Това се случи на учредителното събрание в рамките на изнесеното заседание на групата в Сицилия.

Така ИТН става част от ръководното тяло на третата по големина група в Европейския парламент, която обединява десни, патриотични и консервативни партии от цяла Европа.

Дясноцентристката група на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент избра за свои съпредседатели Никола Прокачини (Италиански братя – Италия) и Йоаким Бруджински (Право и справедливост – Полша).

Групата на ЕКР ще отстоява показаното от гражданите на Европа желание за един Европейски съюз, който да се върне към своите корени на лишено от всякаква идеология икономическо сътрудничество.

„Това е успех и признание за ИТН. Гласът на нашата организация ще се чува все по-силно в Брюксел и ще имаме пряко участие в оформянето на политиките и позициите в рамките на групата на ЕКР. Като трета по сила политическа формация, ЕКР ще има решаващо значение за формирането на мнозинството в настоящия мандат на Европейския парламент и се радвам, че като член на бюрото, ще мога да защитавам българския интерес“, каза Вълчев.

 

Сподели: