Ивайло Вълчев и Тошко Йорданов в Лондон: Бюрокрацията и рекета свързан с нея са основни пречки за завръщането на сънародниците ни

Ивайло Вълчев и Тошко Йорданов в Лондон: Бюрокрацията и рекета свързан с нея са основни пречки за завръщането на сънародниците ни

В неделя, 26 март, зам.-председателите на „Има Такъв Народ“ – Ивайло Вълчев и Тошко Йорданов имаха среща с представители на българската общност в Лондон. 

Организатор на събитието бе координатора на ИТН за Лондон – Илия Николов.

Основни акценти на срещата бяха изборите, политическата криза в България, както и какви ще са основните приоритети на ИТН в 49-ото НС. Българите в Лондон се интересуваха какви ще са икономическите и финансови мерки, които ще предприеме ИТН в следващите месеци, за да се измъкне страната от предизвиканата с некомпетентни управленски решения (на бившия финансов министър) висока инфлация.

В разговора бяха засегнати проблемите пред нашите сънародници в чужбина, а така също, че една от най-големите пречки пред завръщането в родината са огромната бюрокрация, която спира започването на бизнес в България, както и рекета упражняван от държавните чиновници, контролните органи и институциите.

Бяха обсъдени и редица въпроси свързани с предимствата на президентската република, както и събирането на подписи за провеждането на референдума по тази тема. И в крайна сметка Суверена да бъде питан от управляващите, дали желае свикването на Велико народно събрание, което да извърши тази промяна във формата на управление.

Всички присътващи от българската общност на Острова бяха на мнение, че само активното гласуване може да елиминира купения вот и изразиха надеждата си за завръщане в родината.

Сподели: