Ивайло Вълчев и Тошко Йорданов се срещнаха със сънародниците ни в град Монреал, Канада, на 28 април

Ивайло Вълчев и Тошко Йорданов се срещнаха със сънародниците ни в град Монреал, Канада, на 28 април

Народните представители и зам.-председатели на „Има такъв народ“ – Ивайло Вълчев и Тошко Йорданов – се срещнаха със сънародниците ни в канадския град Монреал.

Срещата се състоя на 28 април, а мястото бе в Българската православна църква „Св. Иван Рилски“ в Монреал.
Всички присъстващи, сред които имаше и специално дошли от Бостън, бяха изключително щастливи от посещението на гостите от България. Посрещането от любезните домакини бе символично и по стар български обичай, като бе поднесена питка, заедно с мед и сол.

Последвалите разговори, както и при другите срещи с българи в чужбина, освен информативни и аналитични, бяха патриотични и сърдечни. Заформената дискусия с нашите сънародници продължи и в неформални разговори след срещата, по време на престоя в Монреал.

Като истински родолюбци, всички се интересуваха да разберат от първа ръка подробностите за това, което се случва зад „Кулисите на властта“ в България и в българския парламент.

Сънародниците ни изказаха наблюденията си от българските медии, цензурата им, и как са били отразявани събитията и скандалите в Родината ни.
Те споделиха какви са настроенията и мненията в местните български общности, както и своите очаквания от изборите за Народно събрание и ЕП.

Разбира се, домакините посочиха и своите местни проблеми в Монреал и изобщо в Канада, както и с какво може да им съдейства българската държава. Също така, те споделиха вижданията за геополитиката, глобализма, технологиите и бъдещето на България в заформилия се отново двуполюсен свят.

***
Партия „Има Такъв Народ“ ще продължава да се интересува и да взема присърце проблемите на сънародниците ни, както у нас, така и по света, за да търси начини за разрешаването им, чрез дългосрочни визии и конкретни политики.

Защото България е там, където има дори и един българин!

И защото само така ще продължи да… ИМА ТАКЪВ НАРОД!

Сподели: