„Има такъв народ“ на Орфеев връх: Кампанията в област Смолян бе открита в неделя!

„Има такъв народ“ на Орфеев връх: Кампанията в област Смолян бе открита в неделя!

На 19 май бе открита кампанията на „Има такъв народ“ в област Смолян.

На събитието присъстваха кандидатите за народни представители от листата на ИТН за област Смолян – Андрей Кадишев, Борислав Пешев, Евелин Бозов, Александър Василев, Йордан Фотев, Мария Дамянова, Тодор Папучаров, Йордан Йорданов, както и депутатът Александър Вълчев, и други активисти на партията.

Лошото неделно време не спря представителите на ИТН да покорят емблематичния Орфеев връх (1555м) край Триград в Родопите, като дори ги мотивира и обнадежди още повече, че ще им върви по вода както на изборите, така и след това.

Горе, освен кампанията, бе открита официално и триметровата скулптура на легендарния Орфей, която бе поставена там на 24 август 2023г. от доброволци родопчани, членове и съмишленици на ИТН.

Освен с добро настроение, ходенето и шофирането по трудния терен и път, бе подкрепено и с вкусна символична питка, приготвена по повод събитието!

В края на приключението всички отбелязаха, че освен в изкачването на върхове, „Има Такъв Народ“ ще са номер едно и на предстоящите избори!

***
Проектът за паметника на Орфей е реализиран чрез дарения и благодарение на местната структура на „Има Такъв Народ“ и на много доброволци.

Гранитният монумент е изработен от пловдивския скулптор Ангел Каравланов, а инициативата за поставянето му е на млади хора от Триград, които имат идеи за развитието на туризма и популяризинето на селцето.

Монументът на Орфей е интересен и с добавената дигитална реалност, а именно – след сканиране на QR-код със смартфон, на екрана може да се наблюдава холограмен образ на Орфеевата любима – Евридика, на която певецът свири с лирата си.


***

Има такъв народ“ подкрепя всички каузи свързани с укрепването на националния дух и запазването на идентичността на българския народ!

Сподели: