„Има такъв народ“ уверено се готви за местните избори

„Има такъв народ“ уверено се готви за местните избори

На 23 април в град Пловдив се проведе среща на ръководството на „Има Такъв Народ“ със структурите от цялата страна, като присъстваха всички областни и общински координатори.

Обсъдени бяха организационни въпроси, като основен акцент от срещата беше подготовката на ИТН за местните избори през есента.

Друго, което се обсъди на срещата, бяха резултатите от подписката за референдума за смяна на формата на управление, който ИТН се опита да произведе. Макар че времето не стигна, за да се съберат 400 000 подписа, всички бяха на мнение, че ИТН трябва да продължи да се бори за промяна в закона за референдумите. Затова ПГ на ИТН много скоро ще внесе проектозакон, който да улесни процедурата за организиране на референдумите.
От позициите на почти всички партии и близките им медии, се видя, че никой не иска да позволи това – Суверенът да взема сам важните решения, защото властта се е окопала и в момента е почти невъзможно ефективно да се случи референдум!

А референдумите, с тяхното директно допитване до гражданите, са изключително важни, защото пряката демокрация е най-добрата форма на демокрация!

Сподели: