ИТН участваха в протеста срещу промените в движението и паркирането по бул. „Патриарх Евтимий“ в София

ИТН участваха в протеста срещу промените в движението и паркирането по бул. „Патриарх Евтимий“ в София

Множество граждани се събраха на протест срещу промените в движението и паркирането по бул. „Патриарх Евтимий“ в София, както и съседните булеварди „Витоша“ и „Фритьоф Нансен“.


На протеста присъстваха симпатизанти и членове на „Има такъв народ“, заедно с председателят на ПГ на ИТН – Тошко Йорданов, и кандидатът за евродепутат – проф. Андрей Чорбанов.

Там бяха и общинските съветници на ИТН в СОС – Пламен Данаилов и Димитър Данаилов, които вече повече от седмица алармират обществеността за несъобразената с никого реконструкция на булевард „Патриарх Евтимий“, маскирана като обикновен ремонт, за да се избегнат някои процедури и обществени обсъждания. Те са категорични, че реконструкцията и промяната в движението и паркирането ще създадат, освен задръствания, и изключително много междусъседски конфликти.

Най-скандалното в случая е, че именно кметът Терзиев и общ.съветници от ПП-ДБ-СС изградиха кампанията си на твърденията, че всичко в СО трябва да се случва прозрачно, а прозрачност в този проект липсва от самото начало!

Живеещите в района също са категорични, че ще продължат с протестите, докато исканията им не бъдат чути. Според гражданите и експертите тези необмислени действия на СО трябва да спрат веднага и да не се харчи повече безсмислено публичен ресурс.

***
ИТН подкрепя справедливите протести на хората, тъй като само така гражданското общество ще се възроди отново в България! А както е записано в Конституцията ни – цялата държавна власт произтича от НАРОДА и последната дума трябва да е негова!Сподели: