„Има такъв народ“ подкрепи протест: Не на безскрупулната спекула, рекордната инфлация и недостойното заплащане в здравния и други сектори

„Има такъв народ“ подкрепи протест: Не на безскрупулната спекула, рекордната инфлация и недостойното заплащане в здравния и други сектори

На 28 март 2023г. Национален синдикат „Защита“ организира и проведе поредно протестно автошествие в столицата.

Исканията на протестиращите бяха ясни – незабавни мерки срещу
престъпната спекула, рекордната инфлация и недостойното заплащане в повечето сектори.

Красимир Митов, председател на Национален синдикат „Защита“, алармира, че проблемите се задълбочават и ако не се пристъпи към диалог, за да бъдат удовлетворени исканията им, след изборите ще пристъпят към протестни действия, подобно на цяла Европа.

 

Пламен Данаилов, финансов експерт от ПП „Има Такъв Народ“, коментира, че КЗК трябва да се сезира и да открие има ли нелоялни търговски практики, и да ги прекрати.
„Държавата трябва да се намеси, но не под натиска на протести, а това да бъде постоянна нейна практика“, бе к
атегоричен експертът.

 

Простестиращите се събираха до 16:00ч. на площад „Княз Александър Батенберг”, като отправна точка, откъдето стартира автоколоната.

Шествието се насочи към площад „Независимост“, продължи по бул. “Кн.Мария Луиза“, бул. “Ал.Стамболийски“ и мина покрай Министерството на здравеопазването. След това зави по бул. “Христо Ботев“ и бул. “Тодор Александров“ към пл. “Орлов мост“ и продължи в източна посока по „Цариградско шосе“.

Половин час по-късно колоната се завърна отново към центъра на Столицата, през „Орлов мост“, до площад „Батенберг“, откъдето тръгна.

Множество съмишленици на ПП „Има такъв народ“ се включиха в шествието с личните си автомобили, за да подкрепят справедливите искания на работниците в сектор Здравеопазване, както и на всички други браншове, засегнати от некомпетентната и престъпна финансова политика на предишното редовно правителство.

Сподели: