Има такава река: Съмишленици и приятели на „Има такъв народ“ почистват брега на р.Дунав край с.Ново село

Има такава река: Съмишленици и приятели на „Има такъв народ“ почистват брега на р.Дунав край с.Ново село

На 13 май доброволци от новоселската и видинска структура на „Има такъв народ“, с подкрепата на софийската структура, започнаха почистването на брега край с. Ново село, Видинско. Хубавото време позволи да се работи на високи обороти и периметърът на километър 833-и на реката беше добре почистен. Събраните отпадъци бяха закарани за снимка пред община Ново село, след което разбира се, бяха транспортирани до предназанчените за това места.

Ударната трудова група беше организирана от Ганка Миладинова (София), координатора на ИТН-Видин – Милен Милчев и координатора на ИТН-Ново село – Сашо Александров. Като освен членовете на ИТН, в доброто дело се включиха и други местни жители. Доброволците се надяват да повлекат крак и така още ентусиасти и заинтересовани също да се включат в почистването на река Дунав, поне на бреговете от българска страна.

За жалост, както всички знаем, общините в малките населени места не взимат отношение по такива проблеми. А тази пролет, както обикновено, река Дунав е изхвърлила огромни количества отпадъци, предимно пластмаса, идващи от цяла Европа и намерили своя пристан на нашия бряг.

В края на спорния трудов ден резултатът е следният: десетки чували със събрани и извозени отпадъци и още по-нахъсани доброволци, които ще продължат доброто си дело и кауза в следващите седмици.

„Има такъв народ“ винаги сме вярвали, че големите промени стават след малки стъпки във вярната посока. А тя е, че когато искаме нещо добро да се случи, всеки трябва да даде пример от себе си!

Сподели: