Слави Трифонов и „Има такъв народ“ с писмо-искане до Министерски съвет, ЦИК и „Информационно обслужване“

Слави Трифонов и „Има такъв народ“ с писмо-искане до Министерски съвет, ЦИК и „Информационно обслужване“

„Информационно обслужване“ АД, по договор с ЦИК, е натоварено със задача от първостепенно значение, при обработката на данните от изборите, да носи отговорност за отпечатването на резултатите от вота в „Бюлетин за ЦИК“, който да бъде предаден на ЦИК.

Поради тази причина, с оглед гарантирането на прозрачността и честността на предстоящия вот на българските граждани, и с оглед на важността и отговорността, която носи „Информационно обслужване“ АД, днес от името на политическа партия „Има такъв народ“ и от името на лидера ѝ Слави Трифонов, беше изпратено писмо до Министерски съвет, ЦИК и до „Информационно обслужване“, със следното искане:

Да бъде разрешено на политическите партии, които участват в изборния процес, да имат възможност да излъчат свои представители, които да наблюдават осъществяваната дейност от „Информационно обслужване“ в деня на изборите.

Като това наблюдение да бъде по отношение на:

Събирането и обработката на данните от гласуването, и резултатите от изборите за народни представители на 2 април 2023г.


Защото ние, от „Има такъв народ“, смятаме, че изборът на всеки български гражданин е независим, неприкосновен и свободен.

Сподели: