Пламен Данаилов и съмишленици от „Има такъв народ“ подкрепиха и днес протеста на миньорите и енергетиците

Пламен Данаилов и съмишленици от „Има такъв народ“ подкрепиха и днес протеста на миньорите и енергетиците

От 18:00 ч. днес миньорите и енергетиците в цялата страна излязоха отново на национален протест, като на места събитието бе под формата на автошествия.

Десетки членове и симпатизанти на „Има такъв народ“ бяха на протестите в цялата страна, за да подкрепят енергетиците в техните справедливи искания.


В София протестиращите се събраха пред новата сграда на НС (бившия Партиен дом).

Сред тях бяха водачът на листата за общински съветници към СОС – Пламен Данаилов, кандидатите на ИТН за кметове на райони към Столична община – Илиана Маринова (р-н Кремиковци), Димитър Гърдев (р-н Изгрев), Верослав Владимиров (р-н Слатина), както и много други експерти и съмишленици на ИТН.

Основното искане на миньорите, енергетиците и всички протестиращи хора сега е оттегляне на Териториалните планове за справедлив преход и нови преговори по точките от споразумението с правителството.


Припомняме, че протестът на миньори и енергетици, който започна на 29 септември сутринта с блокади на ключови пътища, продължава и към момента. Четиринадесети ден са затворени възлови точки за движение в област Стара Загора. Блокирана е АМ „Тракия“ в района на 208-и километър, детелината в посока Ст. Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката. 

Сподели: