В Русе бе представена листата на „Има такъв народ“ с водач Филип Станев

В Русе бе представена листата на „Има такъв народ“ с водач Филип Станев

На 15 март в Русе официално бе представена листата на „Има такъв народ“ и фактически бе поставено началото на предизборната кампания.Водач е телевизионният водещ и сценарист Филип Станев, а втори и трети са Татяна Нахабедян–Минчева и Ивелин Машков.

Събитието в дунавския град продължи със среща с гражданите и с журналисти.

Сред акцентите от разговорите с хората бяха референдума за Президентска република и че тази промяна ще позволи на държавата да работи по различен начин.

Филип Станев бе категоричен, че при Президентска република ще има по-голяма пряка и лична отговорност. “Не е правилно да даваме за пример Ердоган и Путин, защото така се фиксираме върху личности, а не върху принципи. А тук е важен принципът, защото има много добри примери за президентски републики като Франция, САЩ, Полша, Румъния“.

Станев подчерта още, че трябва да се направи този сериозен опит държавата да заработи пълноценно най-накрая.
Това е и сред основните приоритети на ИТН – преразглеждане на закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Така че да се улесни провеждането на референдуми по важни теми. „Те трябва да се утвърдят като важна част от демокрацията и представляват правото за пряко допитване до гражданите, независимо от решението. По възможност референдумите трябва да се осъществяват и електронно“.

Водачът на листата на ИТН в 19-и МИР – Русе посочи и другите основни приоритети, които „Има такъв народ“ ще отстоява. А това са работещ парламент, който да излъчи редовен кабинет. Защото редовният кабинет има други отговорности и задължения, а най-важното е – има политическата воля зад него.

Следващ приоритет са отношенията със РС Македония. „Съседите ни трябва да изпълнят договора за добросъседство между двете държави. А ние трябва да направим така, че българите в РСМ да бъдат пълноценни граждани – да са държавнотворен народ“.


Ето и пълната листа в 19 МИР – Русе:

Филип Станев
Татяна Нахабедян – Минчева
Ивелин Машков
Николай Чанев
Стойчо Минков
Илиян Илиев
Мартин Илиев
Тихомир Колев
Илиан Игнатов
Цанислав Симеонов
Явор Радев

Сподели: