Слави Трифонов в Стара Загора: “Има такъв народ“ ще гарантира работещ парламент, за да може хората да са спокойни!

Слави Трифонов в Стара Загора: “Има такъв народ“ ще гарантира работещ парламент, за да може хората да са спокойни!

„Има такъв народ” няма да закрие “Мини Марица- Изток”

Над два часа продължи срещата на Слави Трифонов, Станислав Балабанов и Филип Станев с гражданите на Стара Загора в препълнената зала на “Културния център” в центъра на града.

Събитието премина при огромен интерес и активност на гражданите, а Слави Трифонов отговори на десетки въпроси, които вълнуваха старозагорци.

“Има такъв народ ще гарантира стабилност и работещ парламент” – беше един от основните акценти на срещата.

Според лидера на ИТН, България е в политическа криза като френската държава през 60-те години на миналия век. „Ние предлагаме вариант, но трябва хората да искат наистина да се проведе референдум, който да предизвика свикване на Велико народно събрание, което да промени политическата система у нас“, каза водачът в листата на ИТН за 27 МИР – Стара Загора.

Трифонов подчерта, че трябва да бъде върнато българското вето срещу Република Северна Македония. „Това е казус, който касае всички българи, не само тези, които живеят в Северна Македония“.

По отношение на енергийната сигурност Трифонов заяви, че трябва да се направи всичко възможно комплексът “Мини Марица-Изток” да се запази и неговото затваряне да се изтегли максимално напред във времето. „Запазването на комплекса е от значение за националната сигурност на България, а затварянето му би застрашило енергийната сигурност на страната“, подчерта лидерът на „Има такъв народ“.

Сподели: