Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев се срещнаха отново с българите в Лондон

Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев се срещнаха отново с българите в Лондон

На 15.10.2023г. (неделя) Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев за пореден път се срещнаха със сънародниците ни в Лондон.
Мястото, където се проведе събитието, бе българският ресторант „Уникат 2“, в Северен Лондон, а домакини бяха българската общност там и координатора на ИТН за района – Илия Николов.

Заедно с хората бяха обсъдени много от въпросите, които вълнуват българите както у нас, така и зад граница, а именно – енергетиката, сглобката, образованието и т.н.

Въпросите наистина бяха много и най-различни – свързани с – от приемането на еврото, икономиката на страната, бюджета на държавата, какво да се направи в образованието, как да се спаси здравеопазването, до некомпетентните предложения на Настимир Ананиев за Закона за пътищата, и т.н.

Акцент в разговора беше Закона за мобилни линейки, който вкараха за обсъждане в парламента именно ПГ на „Има такъв народ“.

Сънародниците ни в Лондон се интересуваха и кога ще има нов Закон за радио и телевизия, и възможно ли е да има подбор на журналистите по някакви професионални критерии – като това да се изразяват правилно и грамотно в национален ефир, да не фъфлят и да сведат до минимум използването на чуждици.

Не бе подмината и най-важната тема от миналата седмица, а именно – признанието на ядосания Делян Пеевски, че „Има такъв народ“ са отказали на ДПС да направят правителство преди 2 години, като с това опорката на ПП-ДБ за „Дългата ръка“ на ДПС стана още по-несъстоятелна. И как всъщност сегашните управляващи (в лицето на ПП-ДБ) направиха точно това, в което обвиняваха ИТН – влязоха в коалиция с ДПС и Герб, и допуснаха Пеевски да бъде премиер в сянка.

Беше коментирана и военната помощ за Украйна и това, че ИТН бяха против изпращането на ракетите, защото нашата армия и сигурността на България и българите, е на първо място за „Има такъв народ“.

Като приоритет на ИТН в сектор образование бе посочено, че трябва да намалим броя на учебниците, парите да не ходят с ученика, да се върнат професионалните гимназии, но съобразени с нуждите на региона по бизнеса, който ще се развива там.

Много сънародници от българската общност на Острова, бяха на мнение, че само активното гласуване може да елиминира купения вот и измамите с хартия и машини, и изразиха надеждата си максимално обективни избори в родината.

Сподели: